Rudolf steiner treptele cunoasterii superioare pdf




















We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Next SlideShares. You are reading a preview. Create your free account to continue reading. Sign Up. Upcoming SlideShare. What to Upload to SlideShare. Embed Size px. Start on. Show related SlideShares at end. WordPress Shortcode. Share Email. In acest domeniu trebuie sa se atinga cea mai mare autonomie. Sfaturile bune ale altuia — deseori necerute — sint de regula cu totul inutile. Fiecare trebuie sa incerce sa vegheze asupra lui insusi.

Din punct de vedere fizic, este vorba mai ales de indepartarea influentelor daunatoare. Bineinteles, pentru a ne indeplini indatoririle trebuie deseori sa ne impunem unele eforturi cu efecte negative asupra sanatatii noastre. Trebuie sa sti ca la momentul dorit sa-ti pui indatorirea mai presus de grija fata de sanatate. Dar la cate lucruri se poate renunta cu putina bunavointa! In unele cazuri datoria trebuie pusa mai presus de sanatate, adesea chiar mai presus de viata; placerea niciodata.

Multi isi acuza conditile de existenta atunci cind este vorba de piedicile ce apar in cale aprogresului. Desigur, pentru multi ar fi de dorit sa-si imbunatateasca situatia, dar din alte motive, deoarece in ceea ce priveste progresul ocult, aceasta modificare nu este niciodata indispensabila.

Acest scop necesita pur si simplu sa se faca tot ceea ce trebuie pentru sanatatea corpului si a sufletului. Orice activitate, orice munca, poate servi umanitatea in ansamblul ei. Poate numai educatia pe care am primit-o m-a ferit de aceeasi soarta. Nu voi mai fi prea departe de ideea ca eu, membru al organismului uman, sint responsabil in mod solidar de tot ce se petrece in acest organism. Asta nu inseamna ca acest gand trebuie sa se traduca imediat prin manifestari exterioare, prin agitatie.

Dimpotriva, el trebuie sa fie cultivat in linistea sufletului. Pe unul din. Primele 8 petale erau active in aceasta epoca a evolutiei; dar acest gen de activitate era adoptat numai pentru aceast stare de constienta obscura. Topics rudolf , steiner , spirit , spiritualitate , medium , reincarnare , karma , om , initiere , sistem , taine , duh , stiinta , ingeri , sine Collection opensource Language Romanian.

Carti pentru dezvoltarea pe plan spiritual, scrise de catre Rudolf Steiner. Traduse in limba romana. Reviewer: LiaVoinea - favorite favorite favorite favorite favorite - September 24, Subject:. Community Collections. In cele 5 minute faceti abstractie de viata obisnuita. Trebuie sa privesti si sa judeci evenimentele propriei vieti ca si cum ar fi ale altcuiva. Trebuie sa capeti forta de a putea sa te plasezi in anumite momente in fata ta, ca si cum ti-ai chema sufletul in fata unui strain si sa te examinezi cu calmul unui judecator.

Daca vei reusi acest lucru toate experientele personale iti apar intr-o lumina noua. De indata ce vei dobandi calmul interior, ce-ti ofera posibilitatea de a observa esentialul ce se detaseaza surprinzator de secundar.

Este ca si cum ai vedea panorama unui peisaj de la inaltime, de la inaltimea propriului suflet. Trebuie trezit omul superior din tine, care dormiteaza.

Nu se va produce nimic deodata, repede. Calmul se dezvolta cu rabdare. Aceasta iti va fi pusa ca proba. Indeplineste-ti indatoririle ca mai inainte dar rupe 5 minute pe zi si reflecta la ce am spus pana acum. Pentru cel ce va insista, va veni ziua in care va fi patruns de lumina spirituala, cand un ochi neobservat pana atunci in el va vedea deschizandu-se o lume cu totul noua.

Aceasta va influenta putin cate putin viata de zi cu zi, intreaga fiinta devine mai linistita, capata siguranta in tot ce face si nu se lasa descumpanita de greutati.

Tot ceea ce inainte il infuria, acum nu-l mai irita deloc, numeroase detalii care-l ingrozeau, nu-i mai provoaca teama. Vede viata dintr-un unghi nou. Si asa unul dupa altul gandurile fecunde, simtitoare, ii patrund viata.

Stie cum sa-si manevrze barca cu o mana sigura, nemailasaind-o in voia valurilor. Omul interior se dezvolta, se maturizeaza, preia el fraiele, conducandu-l la cele mai inalte cunostinte dupa care tanjea in timp ce dormita. Reflctati la tot ce s-a spus pana acum. Ganditi-va la omul superior din voi care este in continua evolutie. La fel ca plantele care cauta sa creasca trecand prin crapaturile unei stanci, daca nu gasesc o iesire la aer si lumina pana la urma pier, asa si sufletul tanjeste sa renasca, sa se maturizeze si sa preia conducerea trupului si credeti-i pe initiati ca stie sa conduca bine.

Nu exista limita de timp pentru aceasta, nu fortati nota, important este sa tinzi cu insistenta, sa perseverezi pe acest drum. Evolutia se face lent sau rapid depinde de stadiul fiecaruia in scop protector, pentru a nu produce leziuni care pot deveni periculoase pentru trup. Multi au luptat ani de zile, dar vazand ca nu se intampla nimic au renuntat, fara a remarca in ei schimbari apreciabile.

Cei care nu au renuntat si nu s-au lasat prada disperarii au obtinut pana la urma Victoria Interioara. Este nevoie de multa energie pentru a realiza calmul interior. Totul depinde de a sti sa te pui in fata ta, ca un strain, pentru a-ti oserva intregul comportament cu deplina luciditate.

Revezi ce ai trait, realizat, mediul din care faci parte. Trebuie sa-ti indrepti privirile spre lumi superioare. Asculta voci care-ti vorbesc in momentele de liniste si cultiva legaturile cu alte lumi, Atunci te sustragi mediului, al carui zgomot nu te mai atinge. Asta se numeste relaxare totala.

Aceasta trebuie sa devina o stare naturala, sa inveti sa iubeasti ceea ce spiritul revarsa in tine. Ideile nu sunt umbre, acum ele rasuna in suflet. Inveti un limbaj interior. Trebuie sa fi mereu atent sa nu se te lasi subjugat de sentimente in timpul meditatiei.

Gandurile trebuie sa aiba o forma clara, concisa,sa fie incisive, precise.



0コメント

  • 1000 / 1000